Actiuni de ecologizare si concurs de protectia mediului la Arieseni

Informatii utile privind înscrierea în învătământul primar 2013-2014
March 29, 2013
Înscrieri în învătământul primar pentru anul scolar 2014-2015
February 26, 2014

In cursul zilelor de 4, 5, 6 si 7 octombrie, 10 dintre elevii Colegiului National ‘Titu Maiorescu”, insotiti de Hamorszki Andreea – profesor de limba engleza, au participat la proiectul “Sistem Integrat de Management si Constientizare in Romania a Retelei Natura 2000”, proiect cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala  prin Programul Operational Sectorial Mediu si sustinut de Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Posmediu si ANPM. Activitatile proiectului s-au desfasurat in Valea Cepelor, zona Arieseni.

In cursul primei zile, elevii au facut cunostinta cu organizatorii proiectului. De asemenea, s-au detaliat activitatile din zilele urmatoare. Astfel, ziua de sambata a inceput cu o plantare de puieti de brad, activitate la care toti elevii au participat cu interes. Dupa plantarea puietilor, atat elevii cat si profesorii lor s-au bucurat de minunatele peisaje si de zona incantatoare de munte. In dupa-masa aceleiasi zile, s-a desfasurat un curs interactiv cu elevii despre importanta si necesitatea  reciclarii. Prezentarile au fost interesante si au fost prezentate atat in format scris si imagini cat si in format video.

Duminica dimineata, toata lumea a participat la activitatea de ecologizare din Valea Cepelor. In plus, elevii, grupati in echipe de cate cinci, si-au adus fiecare aportul pentru realizarea colajelor  din cadrul concursului de fotografie “Natura prin ochii copiilor”.

Dintre cele 20 de colaje participante la concurs, ambele colaje ale elevilor de la Colegiul National “Titu Maiorescu” au luat doua premii: echipa formata din Serban Maria (X A), Onisor Filip (XII B), Verdes Sorina (XI C), Craita Iulia (XI C) si Muscan Estera (XI C) au luat locul 2, iar cea formata din Calo Andreea(X C), Goarna Ramona (X C), Toma Andreea (X C), Lasca Emanuela (X C) si Fleser Andrei (XII B) locul 4. Premiile si diplomele s-au inmanat duminica seara, dupa jurizare, la un foc de tabara intr-o atmosfera degajata.

Calo Andreea